sâmbătă, 7 aprilie 2012

Sa nu fim absenti in prezenta copilului nostru


De multe ori suntem tentati sa spunem ca inainte era mai mult timp liber, ca viata se desfasura lent, iar acum totul se desfasoara cu viteza lumini si nu mai avem timpul necesar sa facem ceea ce ne dorim .
Insa odata ajunsi parinti nimeni nu ne da timp poate atit cit am vrea si ne lasam luati de val motivati de a aduce cele necesare unei vieti mai bune pentru copii decit cea care a fost a noastra cind am fost ca ei.
La fel si cei mici atunci cind incep gradinita sunt prinsi in viltoarea diferitelor cursuri si activitati.
Astfel ca timpul efectiv petrecut impreuna se reduce substantial.
Totusi nu o bona sau un calculator si nici un televizor sau cine stie ce aparat sofisticat nu vor tine loc de ceea ce copii primesc afectiv , emotional de la parinti.
Incepind din primele momente si pe parcursul dezvoltarii lor, copii au nevoie de timp petrecut impreuna cu parintii lor pentru ca ei sa se dezvolte sufleteste armonios.
Au nevoie nu numai de prezenta fizica ci mai ales de prezenta afectiva alaturi de ei.
Mai mult, timpul petrecut impreuna are beneficii in ambele sensuri, adica si noi adultii primim de la ei energia, sinceritatea, relaxarea, exprimarea deschisa a ceea ce simt, bucuria, veselia.
Pentru ca lumea in care traim totul se desfasoara rapid sa nu uitam ca ceea ce conteaza foarte mult este calitatea timpului petrecut impreuna cu copii nostrii
Astfel ca putem juca diverse jocuri cu ei, putem intra in jocul lor imaginar, putem colora si decupa impreuna, modela si picta, chiar daca uneori suntem tentati sa spunem ca nu stim cum sa facem sau nu ne pricepem. Nici copiii nu stiu.
Timpul petrecut la masa cu totii, plimbarile si jocurile in aer liber sau seara cind citim o poveste , toate acestea reprezinta, furnizeaza hrana emotionala sanatoasa ce ii va insoti intotdeauna asigurindu-le un echilibru emotional pentru tot restul vietii.

Psiholog, psihoterapeut – consiliere psihologica  

Adresa cabinet: Bucuresti, Bdul Magheru, nr.32-36, sc.A, ap.12, sector1, Romania
Punct de reper: Piata Romana, ASE.
http://www.cabinetdepsihologiepuchealiliana.blogspot.com
Telefon: 0722 207 760
e-mail: lilianapuchea@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CUM SĂ CONTRUIEŞTI O RELAŢIE AFECTIVĂ SUSŢINATOARE CU COPILUL TĂU   A tunci cînd există o relaţie afectivă , susţinatoare, între părinte şi ...