vineri, 9 august 2019

Sunt momente in care viata ne conduce prin vai ale sufletului nostru sau uneori ne aduce in fata unui zid ce pare de netrecut

Viata nu ne ofera doar zile insorite si bucurii, nu suntem mereu pe culmi, nu suntem mereu castigatori. Sunt momente in viata care ne conduc prin vai ale sufletului nostru sau uneori ne aduc in fata unui zid ce pare de netrecut. Uneori obosim, resursele ne sunt limitate, sau incercarile prin care trecem fac sa nu vedem partea luminoasa, sa nu ne putem conecta la resursele interioare.


Aceste momente lasa sa se strecoare in sufletul nostru tristetea, fuga, spaima, oboseala, dorinta de a se termina totul, de a nu mai vedea, de a ne dori sa dispara toate. Numai ca... aceste ziduri, aceste treceri prin vai, nu dispar doar pentru ca ne dorim si pot reapare in orice moment, de obicei cand ne asteptam mai putin. Dar asta nu inseamna ca totul va ramane asa pentru totdeauna, ca nu sta in puterea noastra sa urcam vaile si sa depasim zidurile. Tine doar de noi daca vom lua masuri incercand sa ne tratam sau sa ne aplecam catre ce simtim.


Uneori putem depasi si gasi rezolvarea singuri, alteori avem nevoie de sprijinul cuiva care se ne ajute sa urcam vaile si sa depasim zidurile. A sta de vorba cu un psihoterapeut poate insemna un ajutor enorm in ceea ce priveste insotirea pana dincolo de locul unde ne aflam cand ne este greu.Care sunt beneficiile  psihoterapiei? Depasirea perioadei de criza, recistigarea echilibrului interior, inveti sa nu te mai invinuiesti, sa fii mai tolerant cu tine  si cu cei din jurul tau, sa nu iti  mai impui standarde pe care nu le poti atinge si apoi sa te lasi  prada criticii, sa capatati  o perspectiva optimista asupra vietii, invatati sa va respectati, sa va oferiti iubire ca mai apoi sa o puteti da mai departe si celorlalti, sa desoperiti  calitati noi si resurse interioare, sa te impaci cu tine insuti si cu partile din tine pe care le consideri  rele sau nedorite  si lista poate continua.


Psihoterapia poate veni si in ajutorul problemelor tale daca esti un om care se simte trist, care a pierdut pe cineva, care se simte neinteles sau poate are stima de sine scazuta, ori daca esti parinte si vrei sa te intelegi mai bine cu copilul, daca suferi de atacuri de panica sau poate esti prea stresat de viata de zi cu zi. Sau poate esti un adolescent timid, confuz care se simte neinteles de catre ceilalti. Ori poate suferi de o afectiune cronica sau de diferite tulburari psihosomatice (palpitatii, migrene, ameteli, etc), fobii. Sau poate pur si simplu esti un OM care are nevoie de sprijin si intelegere.

 Iar asta inseamna ca poti gasi sprijin, insotire, incredere, confidentialitate, respect, informare si clarificare, fara a fi judecat sau etichetat.


Liliana Puchea - psiholog, psihoterapeut ,consiliere psihologica


Programari la telefon: 0722207760

Adresa cabinet: Bucuresti, Bdul Iancu de Hunedoara
Punct de reper: Piata Victoriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu